De laatste werkdag van… Onze Facilitair Young Professional Bas Krottje


Terwijl hij nog druk bezig was met het afronden van zijn Hbo-opleiding Facility Management, had Bas zijn eerste gesprek met Puur en Partners. Toen het diploma in the pocket was, begon hij aan zijn eerste echte werkdag. Nu, bijna drie jaar later, heeft Bas al diverse werkzaamheden als Facilitair Professional op zijn naam staan. Van interne pure projecten tot projecten bij onder andere Philips, Summa College, DHL en Alloga: Bas is flink gegroeid! Deze week is zijn laatste werkdag bij Puur en Partners. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging. Uiteraard gaan wij hem missen. Maar hoe geweldig is het dat een jonge professional verder kan doorgroeien in het facilitaire werkveld? Voordat hij ons gaat verlaten, willen wij nog van hem weten wat hij allemaal heeft geleerd de afgelopen jaren en wat zijn leukste project is geweest. Bas vertelt!

Van gerenoveerde panden inrichten tot coördineren van verhuizingen
Bas zijn eerste échte project was bij Philips Medical: ,,Ik heb hier ondersteund in het renoveren van kantoorpanden en het inrichten ervan. Denk bijvoorbeeld aan het maken van plattegronden en het faciliteren van de ICT. Na hier bij de opstartfase bij betrokken te zijn geweest, ben ik later teruggekomen om me bezig te houden met onder andere de inrichtingsplannen en verhuisplanningen. Het eerste project was dus heel operationeel en later werd dit meer tactischer en plangericht.

Ook is Bas interim facilitair coördinator geweest bij Summa College: ,,Hier heb ik zes maanden lang een tijdelijke functie opgevangen, waarbij ik leidinggaf aan drie facilitaire medewerkers. Van de schoonmaak regelen tot de kluisjes regelen en meubilair inkopen, de werkzaamheden hier waren heel divers. Ik heb er uiteindelijk ook nog een verhuizing gecoördineerd!’’

Ontwikkelen met het Young Professional Programma
Gedurende zijn werkcarrière bij Puur en Partners heeft Bas ons Young Professional Programma gevolgd: ,,Dit programma heeft me heel erg geholpen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er kwamen verschillende zaken aan bod. Hoe profileer ik mezelf als professional? Welke doelen wil ik behalen? Hoe start ik een project op en hoe breng ik deze effectief tot een goed einde? Ik ben op deze manier gegroeid op communicatief vlak, maar ook in het zelfstandig leidinggeven. Mijn projectmanagement skills en mijn facilitaire technische kennis zijn tot slot ook aanzienlijk vergroot. Kortom, ik heb heel veel geleerd afgelopen jaren!


Het leukste project van Bas?
,,Dat waren toch echt alle werkzaamheden bij Philips! Het inrichten van twee grote gerenoveerde gebouwen en het coördineren van de verhuizing vond ik echt tof. Ook dat ik op een ‘lager’ niveau startte en vervolgens terug ben gekomen om meer tactische en planmatige werkzaamheden uit te voeren.’’, eindigt Bas enthousiast. 

Wij wensen Bas heel veel succes, ervaring en plezier toe in zijn nieuwe functie. Het was een puur genoegen! 


Ben jij een jonge facilitaire professional die ook wil groeien? Neem dan contact met ons op!