Hoe huisvesting en facilities bijdragen aan uw omzet

200 winkels, 7.000.000 bezoekers per jaar, 70.000m2 p-mogelijkheid, 15m3 waterverbruik per 5 min, ruim 700 aircosystemen, 1700 vaste camera’s, 130 schoonmakers, 15 horecazaken 363 dagen open, 10 landscapers, € 1 miljard omzet per jaar en nog véél meer.

Wiel Scheffer is sinds 6 maanden interim Health, Safety & Environment Manager en Technisch Manager bij het McArthurGlen Designer Outlet Center in Roermond. Elke dag begint blanco. ‘Om 7.00 uur komt het eerste telefoontje binnen’, zegt Wiel, ‘en vanaf dat moment staat die niet meer stil. Van bestrating die los ligt tot bierleidingen die niet goed doorlopen, van een gebroken spiegel in een winkel tot een airco die de geest heeft gegeven. Het ene moment betreft het een uitgevallen speaker in het buitengebied, het andere moment is het een opdracht om de winkel van een nieuwe huurder te verbouwen. Het gaat maar door. Het staat nooit stil, dat is de charme van de job. Retail facility vraagt meer dan alleen maar facilitaire vakkennis. Snelheid en niveau van handelend faciliteren en organiseren moet evenredig zijn aan de verwachtingen van de internationale retailers uit het topsegment. Het kwaliteit niveau 10+ dat wordt nagestreefd, staat bij iedere beslissing die je neemt op plaats nummer 1.’

Bij de Designer Outlet is álles gericht op de bezoeker. Alles staat in het teken van een perfecte beleving.  Verkoop begint al bij de slagboom. In het centrum is alles spik en span; geen verloren papiertje of verdord bloemetje. ‘Die beleving is een samenspel tussen de eigenaar – en dus faciliteerder van de outlet – en de winkeleigenaar. Een kapotte lamp in de winkel kan groot omzetverlies tot gevolg hebben. Dat moet dus acuut opgelost worden. Ik fungeer als smeermiddel tussen de huurders en de eigenaar. Je moet kennis van zaken hebben op technisch gebied, maar je moet vooral verstand van mensen hebben. Kunnen communiceren.

Praktisch, doordacht en met verstand van zaken. Zo loopt elke zaak op rolletjes.’

Ook een project dat vlot getrokken moet worden, neem contact met ons op?