Werkplekconcepten

Advies in werkplekconcepten

Jij wilt dat jouw medewerkers op optimale wijze hybride werken in een fijne werksfeer,zowel op kantoor als vanuit thuis. De inrichting en uitstraling van het (thuis)kantoor is hier in grote mate verantwoordelijk voor. Of je je werkplekconcept nu wilt optimaliseren of juist een volledig nieuw concept wilt inrichten, wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om te ondersteunen in dit uitgebreide traject.

Jouw werkomgeving klaar voor de toekomst

Om een succesvol werkplekconcept te ontwikkelen, spelen diverse zaken een rol. Denk hierbij aan de keuzevrijheid in de werklocatie, het doel van het kantoor, de behoefte van teams om elkaar te zien, de vergadercultuur en de mate van het ‘thuisgevoel’. Wij kijken samen met jouw organisatie naar de verschillende functionele behoeften die heersen onder medewerkers. Deze vormen wij vervolgens om tot een realistisch werkplekconcept dat naadloos aansluit bij de manier van werken in jouw organisatie en daarnaast volledig toekomstbestendig is.

Waar wij goed in zijn

Samen met opdrachtgevers en partners hebben wij al veel werkplekconcepten ontwikkeld. Ons stappenplan tot een effectief concept is telkens een succes gebleken. Onze aanpak bestaat onder andere uit:

  • Literatuurstudie en field research om tot een goed afgewogen concept te komen die past bij organisatiedoelstellingen en de marktontwikkelingen.
  • Creatie van het ontwerp waarbij samen met de organisatie en/of architect de uitstraling en inrichting wordt weergeven, inclusief merkuitstraling, sfeer, meubilair en wandenplannen.
  • Uitwerking van het verandertraject om de hele organisatie adequaat mee te nemen in het nieuwe werkplekconcept.
  • Creatie van draagvlak bij het management, zodat zij als voorbeeld fungeren richting rest van organisatie wanneer het concept in werking gaat.
  • Creatie van draagvlak bij alle eindgebruikers voor een praktijkgericht concept dat volledig aansluit bij de organisatie.
  • Implementatie en operationalisering van hele traject, zodat de organisatie zich blijft focussen op de eigen core business.

Op zoek naar advies voor jouw (nieuwe) werkplekconcept?

Ook voor facilitair advies en huisvestingsadvies schakel je ons in:

Facilitair advies Huisvestingsadvies