Huisvestingsadvies

Huisvestingsadvies van jouw organisatie

Organisaties ontwikkelen zich voortdurend. Huisvesting dient hierop aan te sluiten om de bedrijfsvoering optimaal te blijven ondersteunen. Groei, krimp of verandering van benodigde huisvesting is een vraagstuk die wij vaak zien terugkomen bij bedrijven en instellingen. Als experts in huisvesting geven wij gericht advies in deze vraagstukken.

Bespaar kosten met onze scherpe visie in herhuisvesting

Van een verhuizing naar een nieuwe locatie tot het monitoren van huidig huisvestingsbeleid: Onze Facilitaire Projectmanagers hebben brede expertise en ervaring in (her)huisvesting. Met onze scherpe blik en visie zorgen wij ervoor dat jij kosten bespaart als het gaat om jouw huisvesting.

Huisvestingsadvies: waar wij goed in zijn

We hebben al vele opdrachtgevers bijgestaan met ons objectieve advies in verschillende huisvestingsadvies vraagstukken en -vragen. Zo adviseren wij onder andere in:

  • Huisvestingsbeleid: Hoe wordt de huidige huisvestingsportefeuille gebruikt? Denk hierbij aan gebouwen, maar ook aan geografische spreiding in geval van meerdere locaties. Zijn de gebouwen te vol, te leeg of juist inefficiënt ingedeeld? Voldoen ze nog aan de wet- en regelgeving? Wij maken een scan op basis van al deze aspecten en adviseren wat de beste mogelijkheden zijn, passend bij de toekomstige organisatiedoelstellingen.
  • Behoefte aan nieuwe huisvesting: Om te komen tot een nieuwe locatie is het van belang om vooraf zeer goed na te denken over de eisen van de nieuwe locatie; een zogenaamd Plan van Eisen (PVE). Dit is nodig om gefundeerd de vastgoedmarkt op te gaan. Wij stellen dit plan op aan de hand van toekomstige ontwikkelingen van jouw organisatie, beoogde uitstraling, ligging, ruimte, faciliteiten, etc. Wij voeren eventueel ook het marktonderzoek uit, zodat er al een lijst met optionele locaties klaarligt voorzien van een eerste passendheidsanalyse.
  • Nulmeting van staat van huisvesting: Voldoet jouw huisvesting nog wel aan de gewenste staat qua onderhoud, energienormering en uitstraling? Wij voeren een nulmeting uit om zo tot een advies te komen van de stappen die nodig zijn om jouw huisvesting op het gewenste niveau te krijgen.
Bekijk onze video!

Op zoek naar advies voor een van bovenstaande huisvestingsvraagstukken of heb je een andere huisvestingsadvies nodig?

Ook voor facilitair advies en advies over werkplekconcepten schakel je ons in:

Facilitair advies Werkplekconcept