Met de billen bloot: Timemanagement blijft een uitdaging

Puur en Partners investeert in haar young professionals middels een op maat gemaakt prorgramma waarin kennis en ervaring wordt gedeeld en veel ruimte is voor een goed dialoog. Vorige week was onze senior projectmanager Maaike te gast als spreker voor het onderdeel Timemanagement. Zij vertelt over deze inspirerende sessie!

Time managen is en blijft een uitdaging
,,Als je de vraag krijgt of je iets wilt delen aan een groep jonge enthousiastelingen, dan zeg je geen uiteraard 'nee'. Het onderwerp timemanagement, dat is echter iets waar ik zelf ook nog wel eens mee worstel. Juist die kwetsbaarheid tonen aan jonge collega’s is ook goed. Het is en blijft een uitdaging. Ook al zit je al bijna twintig jaar in het vak!'', vertelt Maaike. 

Inzicht in de eigen agenda
,,We waren die dag te gast in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Sowieso al een inspirerende locatie! Na enkele theorie te hebben besproken en leerdoelen voor die dag te hebben bepaald aan de hand van een speciale time management test, deelde ik mijn drie zakelijke agenda's van mijn drie opdrachten. In een tekening liet ik zien dat het niet alleen die agenda’s zijn die ik heb. Ik heb namelijk ook nog eentje van Puur en Partners, eentje met mijn vriend, vrienden en familie en sindskort onze hond Spikkels. En dit alles moet ik delen over 102 uur beschikbare uren in de week (uitgaande van acht uur slaap). 

Iedereen maakte vervolgens zo’n zelfde tekening en dat leverde veel inzichten op. Je vergeet nog wel eens dat je bijvoorbeeld te maken hebt met reistijd. Sport dat tijd vraagt. En, dat alles gaat dan ten koste van iets anders. Kortom, er ontstond een stuk bewustwording dat het vinden van een goede werk/privé balans best wel lastig is. Voor iedereen!''

Afwegen van je tijd
,,We spraken over spoedklussen bij een opdrachtgever. Een klus waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Hoe past dit in die 102 uur? Communicatie met je opdrachtgever is hierbij essentieel. Daarnaast keken we naar het afwegen van (niet) belangrijke en (niet) urgente zaken. En vervolgens jezelf vijf keer de vraag stellen: ''Moet ik dit nu doen?'' Telkens met de klemtoon op een ander woord in die zin. Dit zijn allemaal theorieën die al vaker de revue zijn gepasseerd, maar toch waardevol blijven om weer eens bij stil te staan.'' 

Waardevolle dag
,,De dag kreeg van alle aanwezigen het hoogst mogelijke cijfer. Iedereen was enthousiast en bepaalde vervolgens acties waar ze mee aan de slag gingen. Zoals bijvoorbeeld een uur inplannen in de agenda om je week voor te bereiden. 

Ik gaf ze tot slot ook het hoogste cijfer, want ik ben gewoon stikjaloers op onze young professionals dat ze zo’n tof programma krijgen aangeboden. Stiekem hoop ik op een senior programma of nog eens een uitnodiging voor een ander onderwerp. Ik zorg wel dat het in die 102 uren past!'', eindigt Maaike lachend.

Word jij onze nieuwe Young Professional? Klik hier voor de vacature!