De eerste honderd dagen van: Young Professional Aniek Derksen


Honderd dagen na het afleggen van de presidentiële eed geeft de Amerikaanse president een speech. In die speech vertelt hij wat hem is opgevallen en wat zijn plannen zijn. Wij vragen onze nieuwe medewerkers uiteraard niet om een dergelijke speech te geven. Wel vragen we haar hun eerste 100 dagen als frisse Puur Partner. Welke projecten zijn uitgevoerd? Waar worden ze warm van? En wat zijn de verdere plannen? Deze keer is onze Facilitair Young Professional Aniek aan de beurt. 

Op pad met projectleiders
Afgelopen maanden heeft Aniek veel meegelopen met andere projectleiders bij diverse projecten. “Zo mocht ik over de schouder meekijken bij Gijs voor de verhuizing van Stimenz. Met Joost ben ik mee geweest bij de voorinspectie van diverse woningen en appartementen. Met Sara heb ik al het meubilair geïnventariseerd voor Ahrend bij Avans Hogeschool. En als klap op de vuurpijl heb ik voor Entrea Lindenhout de huidige situatie voor wat betreft brandveiligheid en legionellabeheer in kaart gebracht en getoetst aan het wettelijk kader. Super leerzaam en enorm divers, dus!”, vertelt Aniek. 

Sinds kort zit ze samen met onze projectmanager Dennis bij ArtEZ, waar ze samen in de MJOP’s* zijn gedoken. Wat staat er op papier? Wat treffen we aan? Dit alles leidt tot een plan van aanpak om het achterstallig onderhoud aan te pakken en uit te (laten) voeren. “Ik kijk er naar uit om straks bij de directievoering betrokken te zijn: Controleren of daadwerkelijk wordt opgeleverd, wat we hebben gevraagd. Om hiermee écht bij te dragen aan het welzijn van de klant!”

Passie in vastgoed
Aniek heeft een facilitaire achtergrond, maar merkte afgelopen tijd dat haar hart sneller gaat kloppen van vastgoed - En dan vooral de technische kant ervan. Weliswaar met de mens centraal. De behoefte en wens van de klant is immers het belangrijkst. 

Waar die passie vandaan komt? ,,Ik ben een echte gebouwenliefhebber. Als ik op vakantie ben, hoef ik niet zozeer musea in. Ik kijk liever rond naar de prachtige gebouwen in een stad. Mijn favoriete stad is dan ook Valencia. De oude traditionele gebouwen, zoals de Plaza de Toros de Valencia en de Zijdebeurs, aan de ene zijde en de ultramoderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschap aan de andere zijde. Het is een stad waar je je blijft verwonderen over de samenvoeging van oud en nieuw met een vooruitstrevende visie en de mogelijkheid om je budget viervoudig te overschrijven.’’, vertelt Aniek enthousiast.

Blijven ontwikkelen en groeien
Die technische vastgoedkant zit dus wel goed bij Aniek. Wel werkt ze verder aan haar ontwikkeling door ook een opleiding te volgen over NEN2767-conditiemetingen. Hier is ze razend enthousiast over. “Ik merkte meteen dat een gelukkige medewerker centraal staat bij Puur en Partners. Toen ik aangaf dat ik graag deze opleiding wilde volgen, kreeg ik hier alle ruimte voor. Ik ben heel blij dat ik dit al zo snel kan doen!’’

Van welk project Aniek nog meer gelukkig zou worden? ,,Een nieuwbouwproject met een groep projectleider-collega’s realiseren. Van begin tot en met het einde. Écht iets zien ontstaan van de eerste wensen, de eerste stenen en de eerste mensen in het gebouw. Dat lijkt me enorm gaaf!’’, eindigt Aniek.

Wij weten vast en zeker dat er in de toekomst zo’n mooi project voor een ambitieuze professional als Aniek is weggelegd!

*Meerjarenonderhoudsplan