Case in beeld: Verduurzaming bij de Raad voor de Kinderbescherming

 

Momenteel zit onze projectmanager Esther midden in een verduurzamingstraject bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hoe ziet het traject er precies uit en met welke overheidszaken moeten we rekening houden? Esther brengt haar case in beeld. 

In 2050 zijn alle overheidsgebouwen energieneutraal
Het reduceren van de CO2-uitstoot binnen de overheid is een issue dat al langere tijd op de agenda staat. De ambitie van de overheid is dat in 2050 alle gebouwen energieneutraal zijn en alle minsteries te certificeren op de CO2 Prestatieladder trede 3.  Om dit te behalen zijn er binnen de overheid diverse trajecten opgericht die als doel hebben het reduceren van de CO2 uitstoot met 49% in 2023 en 95% in 2050. 

Opstellen van een intern actieplan voor verduurzaming

De Raad voor de Kinderbescherming valt onder het minsterie van Justitie en Veiligheid (JenV) waarbinnen verduurzaming hoog op de agenda staat. JenV wil zich in januari 2023 certificeren op trede 3 op de Co2 Prestatieladder. Alle onderdelen die binnen JenV vallen moeten een plan opstellen waarin staat beschreven op welke wijze de organisatie de CO2 uitstoot gaat reduceren. Esther staat binnen de RvdK aan de lat om dit plan opstellen. 
Esther: ,,Op dit moment ben ik hard bezig met het onderzoeken op welke wijze verduurzamen binnen de Raad voor Kinderbescherming (RvdK) kan worden vormgegeven.  Hiervoor volg ik diverse workshops die binnen JenV worden gegeven maar ook workshops en evenementen op het vlak van verduurzaming buiten de overheid. Daarnaast maak ik ook gebruik van alle informatie die door andere onderdelen van JenV beschikbaar worden gesteld om tot een goed actieplan te komen.  Het actieplan beschrijft op welke wijze de RvdK de CO2 besparingsdoelstellingen kan bereiken. Ook zal ik diverse projectgropen begeleiden om het RvdK naar een duurzame organisatie te leiden.

Het mooie aan dit project is dat ik zelf ook steeds meer bewust word welke bijdrage je zelf kan leveren aan een duurzamere samenleving. Met dit project lever ik een bijdrage aan een maatschappelijk doel en draag ik een groen steentje bij wat mij een enorme voldoening geeft."

 

Wil je meer weten over onze ervaring binnen de facilitaire non-profit markt? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!