Project in beeld: Lilian en Erec bij ArtEZ


Lilian en Erec zijn in het najaar van 2022 gestart bij ArtEZ University of the Arts in Arnhem als achtereenvolgens teamcoach Facilitaire Zaken en projectleider Tekeningenbeheer. Wat houdt dit project precies in?

Het takenpakket van Lilian
Lilian werkt als teamcoach samen met onder andere 14 conciërges binnen de afdeling Facilitaire Zaken. Ze houdt zich bezig met het inzichtelijk maken wie wat precies doet binnen de afdeling en ze stelt een plan op wie wat eigenlijk hoort te doen. Met dit plan zal ze vervolgens samen met het team kijken hoe ze deze doelen kunnen behalen en wat nodig is om dit te behalen. 

De 14 conciërges beheren in totaal 6 panden in Arnhem. Bij ArtEZ staat alles in het teken van de student en de kunst. Dit behoeft nog wel eens een tikkeltje ‘out of the box’ denken en zorgt voor technische uitdagingen aan de facilitaire zijde. De conciërges zoeken voortdurend naar een goede balans tussen wat kan en mag (o.a. wat betreft veiligheid), én wat voor de kunst noodzakelijk is. Lilian coacht in het zoeken naar deze balans. 

Lilian: “Ik ben vaak aanwezig op locatie en heb veel gesprekken in de organisatie. Het is mooi om te zien hoe een organisatie als ArtEZ de student en vooral de kunst centraal zet. Het helpen van de facilitaire organisatie om mee te denken in de bijbehorende processen, maar ook grenzen te stellen, zonder in een bedrijfsmatige spagaat te komen vind ik een hele leuke uitdaging. Geen dag is hetzelfde en elke situatie is anders.’’

De werkdag van Erec
Erec maakt als projectleider Tekeningenbeheer inzichtelijk welke tekeningen er wel of niet zijn op gebied van installaties en gebouwen. Denk hierbij aan tekeningen van de CCTV, nutsvoorzieningen, data en bouwkundige tekeningen. Vervolgens zal hij inzichtelijk maken welke zaken missen en wat moet gebeuren om tot een volledig en juiste tekeningenset te komen.

Momenteel is Erec dus druk bezig met het inventariseren van alle tekeningen die er zijn. Wat betekent dat alle mappen op de schijf zijn uitgekamd, CD-roms met digitale tekeningen zijn uitgeplozen en archiefdozen onderste boven zijn gegooid en uitgezocht. 

Erec gaat vervolgens nog een stap verder. Het is namelijk niet alleen fijn om straks een volledig en juiste tekeningenset te hebben, het moet ook bijgehouden worden in de toekomst. 

Erec: “Voor mij zit de plus bij dit project in een stuk bewustwording creëren voor tekeningenbeheer en de klant helpen met het inrichten van de processen om dit te beheersen. Tekeningen zijn namelijk dé basis van gebouwenbeheer. Zonder actuele tekeningen kan iemand zijn werk ook niet goed en efficiënt uitvoeren.''


Genoeg uitdagingen dus tijdens dit project. Wij wensen Lilian en Erec heel veel succes!