Grootste uitdaging bij herhuisvesting: core business draaiende houden


Enkele weken geleden vroegen we ons netwerk wat voor hen de grootste uitdaging is bij herhuisvesting. Het antwoord? Hoe zorgen we ervoor dat onze core business niet verstoord raakt. Dat is natuurlijk een logische zorg. Verhuizen is al stressvol genoeg zonder dat je dagelijkse bedrijfsvoering eronder lijdt. 

Stel je voor: je bedrijf staat voor een grote verhuizing. De dozen stapelen zich op, je hoort overal mensen in de gang vragen waar het koffiezetapparaat nu staat en ondertussen gaat het werk door. Deadlines verdwijnen niet opeens, omdat er een nieuwe plek komt voor de printers.
 

Het begint allemaal met een goed plan
Een goed huisvestingsplan kijkt niet alleen naar het verplaatsen van spullen, maar ook naar wat dat betekent voor het dagelijkse werk. Als je van tevoren bedenkt waar mogelijke problemen kunnen ontstaan, zoals het beschikbaar houden van werkplekken en het overzetten van belangrijke systemen, verloopt de verhuizing een stuk soepeler.

Begin met te kijken welke afdelingen en processen absoluut door moeten blijven gaan. Bijvoorbeeld IT-systemen die onmisbaar zijn voor het werk. Het overzetten van deze systemen vraagt om een strakke planning om stilstand te voorkomen. Denk ook aan tijdelijke werkplekken of een verhuizing in fases, zodat iedereen gewoon door kan werken.
 

Flexibiliteit als succesfactor
Geen verhuizing loopt ooit precies zoals op papier en dat is oké. Des te belangrijker is het om flexibiliteit in te bouwen in de planning. Tijdens het proces kunnen zich namelijk onverwachte situaties voordoen, zoals vertragingen of technische problemen.

Een voorbeeld van een flexibele aanpak is het creëren van tijdelijke werkplekken of het faseren van de verhuizing. Hierdoor kunnen medewerkers blijven werken terwijl een ander deel van de organisatie verhuist. Dit voorkomt stilstand en minimaliseert de impact op deadlines en andere belangrijke processen.


Stille kracht achter de schermen
Als herhuisvestingsspecialist zorgen we ervoor dat jouw verhuizing soepel verloopt achter de schermen, zodat jij op de voorgrond amper iets merkt. Onze rol gaat verder dan alleen het managen van de verhuizing. We zorgen ervoor dat jij en je team ongestoord kunnen blijven werken, alsof niets aan de hand is. Van het waarborgen van je IT-infrastructuur tot het regelen van tijdelijke werkplekken tijdens de overgang. Geen detail is te klein voor ons. Want juist die details zorgen voor een soepel verloop.

Dus, zit je midden in een herhuisvestingsproject of staat het voor de deur? 
Neem een kijkje op de pagina herhuisvesting voor meer informatie. En maak je geen zorgen. Wij regelen het. Je core business blijft gewoon draaien – dat is onze core business.