ASML Hightech

ASML is een Nederlands hightechbedrijf, gevestigd in Veldhoven, en produceert machines die gebruikt worden voor het fabriceren van chips. In Nederland werken zo’n 12.000 medewerkers, allemaal gevestigd in Veldhoven. Omdat ASML nog elke maand groeit qua aantal medewerkers is er een tekort ontstaan aan werkplekken. Op meerdere locaties binnen ASML wordt daarom gekeken of de gebouwen efficiënter kunnen worden ingericht en of er mogelijk nieuwe panden kunnen worden gehuurd. Beide wegen moeten worden bewandeld om aan de vraag naar werkplekken te kunnen voldoen.  

Onze projectmanager Gijs Wals heeft de herinrichting van ‘gebouw 7’ binnen ASML in een projectteam begeleid. Dit is een gebouw met elf vleugels, 43 etages en in totaal 2200 medewerkers. In dit gebouw stond aanvankelijk nog een traditionele inrichting met veel wanden en niet-arbotechnische werkplekken. Na een verbouwing zouden er binnen het gebouw 300 medewerkers meer kunnen werken.

De uitdaging bij de uitvoering van dit project was de doorlooptijd. In zes werkdagen moest de huidige inventaris, de bestaande wanden en vloerbedekking worden verwijderd. Vervolgens moest nieuwe vloerbedekking, nieuwe wanden, nieuw meubilair en nieuwe IT-apparatuur worden bewerkstelligd. 

''De planning is gehaald en we zijn binnen het budget gebleven. In de voorbereiding van dit project is nauw samengewerkt binnen het projectteam met de verschillende stakeholders waardoor we het project tot een succes hebben gemaakt.''

Gijs Wals

Foto's

terug