IVO Rechtspraak

Het ontwikkelen van een nieuw huisvestingsbeleid in de anderhalve-meter werkomgeving

IVO Rechtspraak is de ICT-dienstverlener voor de Rechtspraak, heeft goede kennis van de Rechtspraak en haar werkprocessen en biedt ICT-gebaseerde oplossingen. Het ontzorgen en het vergroten van de effectiviteit doet ze door een vitale en optimale ICT-dienstverlening.  De organisatie heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de opbouw van de nieuwe organisatie om de continuïteit van hun dienstverlening te borgen. Daarnaast willen ze graag een meer ‘hippe’ organisatie zijn en inspelen op trends als verduurzaming en effectiever, dynamischer en flexibeler werken.

Op dit moment zijn bij IVO de kantoortuinen drukbezet en rumoerig. Er zijn te weinig concentratiewerkplekken en onvoldoende (kleine/ tweepersoons) vergaderruimtes. De uitstraling is iets gedateerd en de ruimtes kunnen effectiever en efficiënter worden ingericht. De uitstraling van de receptie, de hal, het atrium en het restaurant stralen tevens niet uit wat IVO graag wil uitstralen. Het zou vriendelijker en gezelliger mogen ogen en meer eigenheid moeten creëren. 

Onze senior projectmanager Ariana Visman heeft voor IVO een huisvestingsbeleid geschreven om een oplossing te bieden voor bovenstaande items. Als projectmanager was ze verantwoordelijk voor het schrijven van het gehele huisvestingsplan en later heeft ze ook het gehele plan uitgeschreven voor de anderhalve meter-werkomgeving.

Als resultaat ligt er voor IVO een beleid klaar om de medewerkers te laten terugkeren naar kantoor met alle anderhalve-meterregels in acht genomen. In het pand is daarnaast bewegwijzering, een nieuwe coffee corner en een aangepast restaurant ontwikkeld. De komende maanden zullen de toiletten nog worden verbouwd, zal het klimaatsysteem worden aangepast, wordt de keuken vernieuwd en worden de plafonds en verlichting in het gehele pand aangepakt. 

‘’Opdracht is uitstekend uitgevoerd en geregeld. Ariana is een toppertje in het bruggen bouwen tussen mensen en afdelingen. Zij weet mensen te verbinden en in dezelfde richting te krijgen.”
Gert Boer - Manager en teamleider Bedrijfsvoering Facilitair & Ondersteuning

Foto's

terug