Interim Facilitair Management bij online woonwinkel


Onze (externe) Facilitair Projectmanager Judith heeft voor een periode van vijf maanden de rol van interim Facility Manager binnen het facility team van een online woonwinkel op zich genomen.

Het project
Wegens personeelswijzigingen binnen het facilitaire team had de betreffende organisatie behoefte aan tijdelijke capaciteit en expertise in de rol van Facility Manager. Judith heeft zich in deze periode gefocust op het begeleiden, instrueren, coachen en versterken van het totale facility team.

Een kleine greep uit de werkzaamheden van Judith

  • Aanbrengen van structuur binnen het facility team
  • Creëren van een basis voor nieuwe organisatiestructuur
  • Laten schrijven van een FM Handboek om bestaande processen in kaart te brengen en te borgen
  • Reviewen van facilitaire contracten
  • Opstellen van raamovereenkomsten voor een aantal diensten

Het resultaat
Door de begeleiding en ondersteuning van Judith heerst er nu een duidelijke structuur binnen het facility team. Zo zijn de taakverdelingen en verantwoordelijkheden verduidelijkt, geeft het opgestelde FM-handboek de facilitaire processen helder weer en zijn tot slot diverse contracten herzien (zoals o.a. schoonmaak, catering, groenvoorziening en energie). Op deze wijze laat Judith als interim Facility Manager een structurele basis achter binnen het team. 

De toegevoegde waarde
Judith heeft bij haar start als interimmanager veel tijd besteed aan het ‘horen’ van alle medewerkers. Hoe werkt het team? Hoe zijn taken verdeeld? Waar gaan dingen mis? Wat kan beter? Door hierop een duidelijk antwoord te krijgen en alle medewerkers mee te nemen in het proces, kon ze een goede nieuwe basis creëren voor het facility team. Judiths toegevoegde waarde binnen dit project is dan ook haar expertise in combinatie met de menselijke aanpak gebleken. 

Foto's

terug